A Kecskeméti Városrendészet ezúton tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a díjfizetési kötelezettség alá tartozó várakozási területeken a közúti járművel történő várakozási közszolgáltatásokról és a várakozóhelyek rendeltetéstől eltérő használatáról szóló 8/2016. (IV. 28.) önkormányzati rendelet akként módosult, hogy

  • a Gőzhajó utca,
  • a Küküllö utca Árpád körút és Mátis Kálmán utca közötti szakasza,
  • a Mátis Kálmán utca,
  • a Halasi út Mátis Kálmán utca és Árpád körút közötti szakasza;
  • a piac környezetében a Kazinczy utca, a Jósika utca, a Cimbalmos utca,
  • a Széchy Mária utca, a Vacsi utca, a Kasza utca, a Martinovics utca

2022. július 1. napjától bevonásra kerül a díjfizetési övezetbe.

A fent nevezett területeket a díjköteles várakozási időn belül – hétfőtől péntekig 8 órától 18 óráig – csak a várakozási díj (80 Ft/15 perc; tehergépkocsi/kisteherautó esetén 160 Ft/15 perc) megfizetése alapján, vagy előre vásárolt/váltott bérlettel lehet igénybe venni, kivéve, ha annak használata jogszabály alapján (például mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványa) díjmentesnek minősül.

Bérletek érvényessége

  • a „Zóna I.” elnevezésű bérlet a következő területre érvényes: a Petőfi Sándor utca, az Árpád körút, a Küküllö utca Árpád körút és Mátis Kálmán utca közötti szakasza, a Mátis Kálmán utca, a Halasi út Mátis Kálmán utca és Árpád körút közötti szakasza, a Batthyány utcának az Árpád körúttól a Dobó körútig terjedő szakasza és a Dobó körút által behatárolt terület, bele nem értve a Dobó körutat, mely az I. díjövezet része.
  • a „Zóna II.” elnevezésű bérlet a következő területre érvényes: a Jókai utca, Bethlen körút, Nagykőrösi utca, Koháry István körút által körülzárt terület, bele nem értve a Koháry István körúton lévő várakozóhelyeket: Jókai utca, Budai utca, Őz utca, Szarvas utca, Kenderessy utca, Sárkány utca, Platthy utca, Csáky utca, Csokonai utca, Wesselényi utca, Kaszap utca, Galamb utca, Erdősi Imre utca, Pászthóy utca, Nagykőrösi utca, Horváth Cirill tér, a Branyiszkó köz, Árok utca, Balay utca, Bálvány utca, Bánffy utca, Borz utca, Kada Elek utca, Kis utca, Nefelejcs utca, Szárny utca, Táncsics Mihály utca, Kazinczy utca, Jósika utca, Cimbalmos utca, Széchy Mária utca, Vacsi utca, Kasza utca, Martinovics utca.
  • a „Zóna III.” elnevezésű bérlet a következő területre érvényes: a Nyíri út Lunkányi János utca és az Akadémia körút közötti szakasza, valamint a Juhar utca és a Gőzhajó utca.

Parkoló bérlet a Kecskeméti Városrendészet ügyfélszolgálati irodájában (ügyfélfogadási idő: hétfő-szerda: 8:00 – 15:00, csütörtök: 8:00-18: 00, péntek: 8:00–12:00), vagy előzetes regisztrációt követően a Városrendészet honlapján keresztül vásárolható meg.

Amennyiben további kérdése merülne fel a módosuló parkolási rendelet vonatkozásában, úgy telefonon is kérhet tájékoztatást:

76/503-221; +36-20/621-55-99.

Megszakítás