Parkolás

Így működik a parkolás

Díjak (várakozási díj, bérletek)

Díjövezetek

Mobilparkolás

GYIK

Jogszabályok, rendeletek

Így működik a parkolás

Díjak (várakozási díj, bérletek)

Díjövezetek

Mobilparkolás

GYIK

Jogszabályok, rendeletek

Információk

A gépjárművezetők a díjfizetési kötelezettség alá tartozó várakozási területeket az alábbiak szerint vehetik igénybe:

      • jegykiadó automatából készpénzzel, bankkártyával, vagy chipkártyával vásárolt parkolójeggyel,
      • előre vásárolt vagy váltott bérlettel, valamint elektronikus bérlettel (E-bérlet),
      • mobiltelefonos díjfizetéssel a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. rendszerén keresztül

A várakozási területek üzemelési ideje a heti pihenőnapok és munkaszüneti napok, valamint december 24-e és az azt követő január 1-je közötti munka- és munkaszüneti napok kivételével az I. díjövezetben 8 órától 20 óráig, a II. díjövezetben 8 órától 18 óráig, míg a piacos zóna (Zóna II.) esetében 6 órától 18 óráig tart.

A Kecskeméti Városrendészet az ügyfelek gyorsabb és hatékonyabb kiszolgálása érdekében bevezette a virtuális, rendszámra szóló parkoló bérlet (a továbbiakban: E-bérlet) interneten, bankkártyával történő vásárlásának lehetőségét. A bérletek többsége a gépjármű regisztrációját követően megvásárolható a Városrendészet honlapján. A gépjármű regisztrációja történhet személyesen ügyfélszolgálati irodánkban, illetve webes felületünkön. A regisztrációs adatlap kitöltését, illetve az ügyfélszolgálatunkon bemutatott, vagy a honlapunkra feltöltött dokumentumok (pl.: forgalmi engedély mindkét oldala, lakcímkártya, személyi igazolvány, Kecskemét Kártya) intézményünk általi ellenőrzését, jóváhagyását követően nyílik lehetőség a kiválasztott bérletek megvásárlására online bankkártyás fizetéssel.

A kedvezményes bérletek megvásárlásának feltétele a kedvezményre jogosultság igazolása, így a 65 év feletti kecskeméti lakosok részére szóló (ún. ”nyugdíjas”) és a lakóhelyhez/tartózkodási helyhez legközelebb eső várakozási területre szóló (ún. ”lakossági”) bérletek esetében Tisztelt Ügyfeleinknek minden évben újra kell regisztrálniuk.

2019. január 1-jétől lehetőséget biztosítunk napi bérlet vásárlására is, melyet ügyfélszolgálati irodánkban, illetve előzetes regisztráció nélkül, a webes felületünkön lehet megvásárolni. A napi bérlet egy adott napon korlátlan számú helyen, a díjköteles időszak teljes terjedelmében, valamennyi parkoló zónában biztosít parkolási lehetőséget a bérletet megvásárlók számára.

PARKOLÓJEGY-KIADÓ AUTOMATA HASZNÁLATA

Fizetés érmével

1.) Gépjármű kategóriájának kiválasztása az 1-es (személygépkocsi), vagy 2-es (tehergépkocsi, kisteherautó) gombbal.
2.) Az érmék bedobása. Minden érme bedobása után a gép kijelzi, hogy mikor telik le a parkolási idő. A kívánt időpont elérését követően a zöld színű, OK gomb megnyomása.
3.) Az OK gomb megnyomását követően a jegy elvétele.

Fizetés paypass-os kártyával

1.) Nyomja meg a kék színű, Kártya/paypass gombot.
2.) A billentyűzeten lévő piros színű, o gombbal lehet kiválasztani a gépjármű kategóriáját (személygépkocsi, vagy tehergépkocsi/kisteherautó).
3.) A billentyűzeten lévő sárga színű, ∆ gombbal tudja a parkolási idő végét növelni 15 perces egységekben. Ha elérte a kívánt időpontot, nyomja meg a zöld színű, enter nyíl formájú, vagy az OK, vagy gombot.
4.) Amikor a „Kérem, használja a terminált” felirat megjelenik a kijelzőn, érintse a bankkártyáját a kártyaolvasóhoz, melyen a „kártyát kérek” felirat látszik, valamint a fizetendő összeg. A sikeres olvasásnál minden LED kigyullad a kártyaolvasón, továbbá hangjelzést is ad.
5.) Sikeres bankkártyás fizetés esetén a „Kérjük, vegye el a jegyét!” felirat jelenik meg a képernyőn. Az automata kinyomtatott jegyhez fűzi hozzá a fizetési bizonylatot.

Műveletek törlése

Fizetés befejezése előtt a piros színű, STOP gombbal tudja korábbi műveleteit törölni. Bankkártyás fizetés esetén a művelet megszakítása hosszabb időt vehet igénybe.

Megszakítás