Parkolás

Elektronikus bérlet

Regisztráció

Vásárlás

Információk

Regisztráció folyamata

Díjak

Díjövezetek

Regisztráció

Vásárlás

Információk

Regisztráció folyamata

Díjak

Díjövezetek

Információk

A gépjárművezetők a díjfizetési kötelezettség alá tartozó várakozási területeket az alábbiak szerint vehetik igénybe:

    • jegykiadó automatából készpénzzel, bankkártyával, vagy chipkártyával vásárolt parkolójeggyel,
    • előre vásárolt vagy váltott bérlettel, valamint elektronikus bérlettel (E-bérlet),
    • mobiltelefonos díjfizetéssel a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. rendszerén keresztül

A várakozási területek üzemelési ideje hétfőtől péntekig 8 órától 18 óráig, míg a piac környezetében  Zóna II. – hétfőtől péntekig 6 órától 18 óráig tart a heti pihenőnapok és munkaszüneti napok kivételével.

A Kecskeméti Városrendészet az ügyfelek gyorsabb és hatékonyabb kiszolgálása érdekében bevezette a virtuális, rendszámra szóló parkoló bérlet (a továbbiakban: E-bérlet) interneten, bankkártyával történő vásárlásának lehetőségét. A bérletek többsége a gépjármű regisztrációját követően megvásárolható a Városrendészet honlapján. A gépjármű regisztrációja történhet személyesen ügyfélszolgálati irodánkban, illetve webes felületünkön. A regisztrációs adatlap kitöltését, illetve az ügyfélszolgálatunkon bemutatott, vagy a honlapunkra feltöltött dokumentumok (pl.: forgalmi engedély mindkét oldala, lakcímkártya, személyi igazolvány, Kecskemét Kártya) intézményünk általi ellenőrzését, jóváhagyását követően nyílik lehetőség a kiválasztott bérletek megvásárlására online bankkártyás fizetéssel.

A kedvezményes bérletek megvásárlásának feltétele a kedvezményre jogosultság igazolása, így a 65 év feletti kecskeméti lakosok részére szóló (ún. ”nyugdíjas”) és a lakóhelyhez/tartózkodási helyhez legközelebb eső várakozási területre szóló (ún. ”lakossági”) bérletek esetében Tisztelt Ügyfeleinknek minden évben újra kell regisztrálniuk.

2019. január 1-jétől lehetőséget biztosítunk napi bérlet vásárlására is, melyet ügyfélszolgálati irodánkban, illetve előzetes regisztráció nélkül, a webes felületünkön lehet megvásárolni. A napi bérlet egy adott napon korlátlan számú helyen, a díjköteles időszak teljes terjedelmében, valamennyi parkoló zónában biztosít parkolási lehetőséget a bérletet megvásárlók számára.

Regisztráció folyamata

A Kecskeméti Városrendészet az ügyfelek gyorsabb és hatékonyabb kiszolgálása érdekében bevezette a virtuális, rendszámra szóló parkoló bérlet (a továbbiakban: E-bérlet) interneten, bankkártyával történő vásárlásának lehetőségét. A bérletek többsége a gépjármű regisztrációját követően megvásárolható a Városrendészet honlapján. A gépjármű regisztrációja történhet személyesen ügyfélszolgálati irodánkban, illetve webes felületünkön. A regisztrációs adatlap kitöltését, illetve az ügyfélszolgálatunkon bemutatott, vagy a honlapunkra feltöltött dokumentumok (pl.: forgalmi engedély mindkét oldala, lakcímkártya, személyi igazolvány, Kecskemét Kártya) intézményünk általi ellenőrzését, jóváhagyását követően nyílik lehetőség a kiválasztott bérletek megvásárlására online bankkártyás fizetéssel.

Weben történő bérletvásárláshoz, a vásárlási felületre való bejelentkezéshez, annak a gépjárműnek forgalmi rendszáma szükséges, amelyre bérletet szeretne vásárolni az ügyfél. A bejelentkezés előfeltétele, az adott gépjármű Kecskeméti Városrendészetnél történő előzetes regisztrációja.
Regisztráció kezdeményezése a felületen található „Regisztráció” funkciógombbal történhet. Regisztrált autó az, amelynek regisztrációját az ügyfélszolgálati iroda visszaigazolta.
Regisztráció funkció gomb megnyomása után az ügyfél megkezdheti regisztrációs kérelmének kitöltését. A regisztrációs kérelemben szereplő adattartalom igazodik a forgalmi engedélyben szerepelő adattartalomhoz.

1.

Regisztráció a zöld gomra történő kattintással indítható el

A regisztráció során – a rendszám megadását követően – először az ügyfélnek azt kell kiválasztania, hogy magánszemélyként (természetes személy), vagy jogi személyként (jogi személy, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet) szeretne bérletet vásárolni, ezt követően a magánszemély, illetve a jogi személy (jogi személy, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet) adatait szükséges kitölteni.

 >> Regisztráció <<

 >> Regisztráció <<

A kötelezően kitöltendő mezők csillaggal jelöltek.

2.

Kérjük, hogy a forgalmi engedély alapján válassza ki a járműkategóriát!

A magánszemély, illetve a jogi személy (jogi személy, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet) adatainak kitöltését követően a járműkategória (személygépkocsi, kisteherautó, tehergépkocsi, hibrid személygépkocsi) kiválasztásának fontosságára szeretnénk felhívni Tisztelt Ügyfeleink figyelmét.

A közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról szóló 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet 17. melléklete rendelkezik a forgalmi engedély tartalmi elemeiről.

Hibrid gépkocsira vonatkozó kedvezmény azon gépjárművek esetén vehető igénybe, mely gépkocsik forgalmi engedélyének “P.3” pontjában (hajtóanyag) a HIBRID, HIB/E/B, vagy a HIB/E/D bejegyzés szerepel.

Az önkormányzati rendelet 7. § (9) bekezdése értelmében a 3,5 tonna össztömeget és 5 méter hosszúságot meg nem haladó tehergépkocsi (kisteherautó) esetén a parkoló bérlet díja a személygépkocsira vonatkozó parkoló bérlet díjának 150 %-a.

Az önkormányzati rendelet 8. § (2) bekezdés o)-p) pontja értelmében díjmentesen várakozhat az I. és II. díjövezet területén természetes személy, gazdálkodó szervezet tulajdonában vagy üzemben tartásában lévő környezetkímélő gépkocsi. Környezetkímélő gépkocsi esetén a forgalmi engedély „V.9” pontjában lévő rövidítés: 5E, 5P, 5N, 5Z. Az önkormányzati rendelet 8. § (2) bekezdés o) és p) pontja értelmében díjmentesen várakozhat az I. és II. díjövezet területén a világoszöld forgalmi rendszámmal rendelkező, illetve nem rendelkező környezetkímélő gépkocsi is, azonban a 8. § (6) bekezdése alapján azon környezetkímélő gépkocsik esetében, amelyek világoszöld alapszínű forgalmi rendszámmal nem rendelkeznek, a bérlet kiváltásáért költségtérítést kell fizetni.

3.

Kérjük, hogy a kiválasztott járműkategóriájának megfelelően válasszon az alábbi bérlettípusok közül!

Választható bérlettípusok

Kattintson a bérletípusra a további infomációkért!

Személygépjármű bérlet igénylése

A gépjármű forgalmi engedélyének „J” pontjában az M1, vagy M1G szerepel; a bérlet az összes fizető várakozási területen történő parkolásra jogosít.

Személygépjármű – 2 utcára szóló bérlet igénylése

A gépjármű forgalmi engedélyének „J” pontjában az M1, vagy M1G szerepel; a bérlet kettő várakozási területen történő parkolásra jogosít. Az ügyfélnek kell megjelölnie, mely utca, vagy mely 2 egymást keresztező vagy egymással szomszédos utca vonatkozásában szeretne bérletet vásárolni.

Lakossági – 2 utcára szóló bérlet igénylése
természetes személy lakóhelyéhez vagy tartózkodási helyéhez legközelebb eső legfeljebb két, egymást keresztező vagy egymással szomszédos várakozási területen történő parkolásra jogosító bérlet, amely lakcímenként legfeljebb kettő személygépkocsira adható ki. A gépjármű forgalmi engedélyének „J” pontjában az M1, vagy M1G szerepel. A bérlet azzal a feltétellel váltható ki, hogy a személygépkocsi forgalmi engedélyében bejegyzett tulajdonos vagy üzembentartó lakóhelye vagy tartózkodási helye azonos a lakcímkártyáján feltüntetett lakcímadatokkal. Az ügyfélnek kell megjelölnie, mely utca, vagy mely 2 egymást keresztező vagy egymással szomszédos utca vonatkozásában szeretne bérletet vásárolni.
65 év feletti bérlet igénylése

Kecskeméten lakóhellyel rendelkező 65 év feletti személy tulajdonában lévő személygépkocsi vonatkozásában váltható ki ezen bérlet, amennyiben 65 évnél fiatalabb személy nincs a személygépkocsi forgalmi engedélyében üzemben tartóként bejegyezve; a bérlet az összes fizető várakozási területen történő parkolásra jogosít.

Kistehergépjármű bérlet igénylése
a gépjármű forgalmi engedélyének „J” pontjában az N1, vagy N1G szerepel; a bérlet az összes fizető várakozási területen történő parkolásra jogosít
Kistehergépjármű – 2 utcára szóló bérlet igénylése

a gépjármű forgalmi engedélyének „J” pontjában az N1, vagy N1G szerepel; a bérlet kettő várakozási területen történő parkolásra jogosít. Az ügyfélnek kell megjelölnie, mely utca, vagy mely 2 egymást keresztező vagy egymással szomszédos utca vonatkozásában szeretne bérletet vásárolni.

Tehergépjármű bérlet igénylése

A gépjármű forgalmi engedélyének „J” pontjában az N2, N2G, N3, vagy N3G szerepel; a bérlet az összes fizető várakozási területen történő parkolásra jogosít.

Tehergépjármű bérlet igénylése – 2 utcára szóló bérlet igénylése

a gépjármű forgalmi engedélyének „J” pontjában az N2, N2G, N3, vagy N3G szerepel; a bérlet kettő várakozási területen történő parkolásra jogosít. Az ügyfélnek kell megjelölnie, mely utca, vagy mely 2 egymást keresztező vagy egymással szomszédos utca vonatkozásában szeretne bérletet vásárolni.

Hibrid személygépjármű bérlet igénylése

A gépjármű forgalmi engedélyének “P.3” pontjában (hajtóanyag) a HIBRID, HIB/E/B, vagy a HIB/E/D bejegyzés szerepel: a bérlet az összes fizető várakozási területen történő parkolásra jogosít.

Hibrid személygépjármű – 2 utcára szóló bérlet igénylése

a gépjármű forgalmi engedélyének „J” pontjában “P.3” pontjában (hajtóanyag) a HIBRID, HIB/E/B, vagy a HIB/E/D bejegyzés szerepel; a bérlet legfeljebb kettő várakozási területen történő parkolásra jogosít. Az ügyfélnek kell megjelölnie, mely utca, vagy mely 2 egymást keresztező vagy egymással szomszédos utca vonatkozásában szeretne bérletet vásárolni.

4.

Amennyiben a kiválasztott bérlet utcához kötött, úgy kötelező megadni az érintett utcá(k) megnevezését.

5.

Mellékletek csatolása – Fájlfeltöltés

A fájlfeltöltés mellett szereplő infoboxban tájékozódhat a feltölthető mellékletek típus (jpg, jpeg, png, pdf, docx, doc) és méret adatairól (méretük egyenként nem haladhatja meg a 5MB-ot). Minden esetben kötelező feltölteni a gépjármű forgalmi engedélye mindkét oldalának teljes másolatát. Lakossági parkoló bérlet esetén a forgalmi engedély mellett a lakcímkártya másolatát is fel kell tölteni. 65 év felettiek bérlete (nyugdíjas bérlet) vonatkozásában a forgalmi engedély, személyi igazolvány és lakcímkártya másolatának feltöltése szükséges. Amennyiben nem költségtérítéses bérletet (pl. lakossági, vagy nyugdíjas) vásárol magánszemélyként és igénybe kívánja venni a Kecskemét Kártya kedvezményt, akkor kérjük, hogy csatolja az érvényes Kecskemét Kártyájának másolatát.

6.

„Nem vagyok robot” és Felhasználási feltételek elfogadása

A „nem vagyok robot” és Felhasználási feltételek elfogadása elengedhetetlen a regisztrációs adatok rögzítéséhez.

7.

Regisztrációs adatok rögzítése, véglegesítése

A regisztrációs adatok rögzítéséhez az ügyfélnek a lap alján található Regisztráció gombot kell használnia. A funkció gomb használatával egy adatáttekintő képernyő jelenik meg, melyen ellenőrizhető a berögzített adatok helyessége. Amennyiben az ügyfél javítani kíván a rögzített adatokon, úgy azt a „Módosítás” gomb megnyomásával teheti meg.

A regisztrációs folyamat megszakításakor (Módosítás gomb) a program visszatér a regisztrációs adatok beviteli képernyőjére. A regisztrációs folyamat folytatásakor (Jóváhagyás gomb) a program a regisztrációs adatok Ügyfélszolgálati Iroda felé történő továbbításáról értesíti az ügyfelet.

Sikeres regisztrációs folyamat során kettő e-mail kerül megküldésre Tisztelt Ügyfeleink részére: az első e-mail a regisztrációs kérelem ügyfél általi benyújtásáról, míg a második e-mail a bérlet regisztrációjának jóváhagyásáról szól.

Az első e-mailben a regisztrációs adattartalomról az alábbi e-mail tartalom kerül megküldésre az ügyfél részére, a regisztráció során megadott e-mail címre:

Az esetleges hiánypótlásról a Városrendészet munkatársa legfeljebb 3 munkanapon belül visszajelzést küld az ügyfélnek.

Amennyiben az ügyfél hiánytalanul nyújtotta be regisztráció iránti kérelmét, úgy a második, a regisztráció sikerességéről szóló e-mail megérkezését követően kerülhet sor a kiválasztott bérlet megvásárlására.

A bérlet bankkártyával történő megvásárlására a regisztrációt visszaigazoló e-mail Tisztelt Ügyfeleinkhez történő megérkezését követően – a rendszer frissítése miatt körülbelül 2 óra elteltével – nyílik lehetőség.

Megszakítás