Parkolás

Elektronikus bérlet

Regisztráció

Vásárlás

Információk

Regisztráció folyamata

Díjak

Díjövezetek

Regisztráció

Vásárlás

Információk

Regisztráció folyamata

Díjak

Díjövezetek

Információk

A gépjárművezetők a díjfizetési kötelezettség alá tartozó várakozási területeket az alábbiak szerint vehetik igénybe:

    • jegykiadó automatából készpénzzel, bankkártyával, vagy chipkártyával vásárolt parkolójeggyel,
    • előre vásárolt vagy váltott bérlettel, valamint elektronikus bérlettel (E-bérlet),
    • mobiltelefonnal történő díjfizetéssel a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. rendszerén keresztül

2022. december 10. napjától a várakozási területek üzemelési ideje a heti pihenőnapok és munkaszüneti napok, valamint december 24-e és az azt követő január 1-je közötti munka- és munkaszüneti napok kivételével az I. díjövezetben 8 órától 20 óráig, a II. díjövezetben 8 órától 18 óráig, míg a piacos zóna (Zóna II.) esetében 6 órától 18 óráig tart.

A Kecskeméti Városrendészet az ügyfelek gyorsabb és hatékonyabb kiszolgálása érdekében bevezette a virtuális, rendszámra szóló parkoló bérlet (a továbbiakban: E-bérlet) interneten, bankkártyával történő vásárlásának lehetőségét. A bérletek többsége a gépjármű regisztrációját követően megvásárolható a Városrendészet honlapján. A gépjármű regisztrációja történhet személyesen ügyfélszolgálati irodánkban, illetve webes felületünkön. A regisztrációs adatlap kitöltését, illetve az ügyfélszolgálatunkon bemutatott, vagy a honlapunkra feltöltött dokumentumok (pl.: forgalmi engedély mindkét oldala, lakcímkártya, személyi igazolvány, Kecskemét Kártya) intézményünk általi ellenőrzését, jóváhagyását követően nyílik lehetőség a kiválasztott bérletek megvásárlására online bankkártyás fizetéssel.

A díjmentes, költségtérítés megfizetése ellenében vásárolható bérletek megvásárlásának feltétele a kedvezményre jogosultság igazolása, így a lakóhelyhez/tartózkodási helyhez legközelebb eső várakozási területre szóló (ún. ”lakossági”) és a 65 év feletti kecskeméti lakosok részére szóló (ún. ”nyugdíjas”) bérletek esetében Tisztelt Ügyfeleinknek minden évben újra kell regisztrálniuk.

 

Nyugdíjas bérlet esetén a regisztrációra személyesen vagy meghatalmazás útján van lehetőség a nyugdíjas bérlet vásárlására jogosult személy eredeti okmányainak bemutatásával. Csupán a regisztráció van személyes megjelenéshez vagy meghatalmazott útján történő ügyintézéshez kötve, a regisztrációt követően a bérlet megvásárolható bankkártyával a Városrendészet honlapján keresztül.

2019. január 1-jétől lehetőséget biztosítunk napi bérlet vásárlására is, melyet ügyfélszolgálati irodánkban, illetve előzetes regisztráció nélkül, a webes felületünkön lehet megvásárolni. A napi bérlet egy adott napon korlátlan számú helyen, a díjköteles időszak teljes terjedelmében, valamennyi díjfizetési kötelezettség alá eső várakozási területen biztosít parkolási lehetőséget a bérletet megvásárlók számára.

Regisztráció folyamata

A Kecskeméti Városrendészet az ügyfelek gyorsabb és hatékonyabb kiszolgálása érdekében bevezette a virtuális, rendszámra szóló parkoló bérlet (a továbbiakban: E-bérlet) interneten, bankkártyával történő vásárlásának lehetőségét. A bérletek többsége a gépjármű regisztrációját követően megvásárolható a Városrendészet honlapján. A gépjármű regisztrációja történhet személyesen ügyfélszolgálati irodánkban, illetve webes felületünkön. A regisztrációs adatlap kitöltését, illetve az ügyfélszolgálatunkon bemutatott, vagy a honlapunkra feltöltött dokumentumok (pl.: forgalmi engedély mindkét oldala, lakcímkártya, személyi igazolvány, Kecskemét Kártya) intézményünk általi ellenőrzését, jóváhagyását követően nyílik lehetőség a kiválasztott bérletek megvásárlására online bankkártyás fizetéssel.

Weben történő bérletvásárláshoz, a vásárlási felületre való bejelentkezéshez, annak a gépjárműnek forgalmi rendszáma szükséges, amelyre bérletet szeretne vásárolni az ügyfél. A bejelentkezés előfeltétele, az adott gépjármű Kecskeméti Városrendészetnél történő előzetes regisztrációja.
Regisztráció kezdeményezése a felületen található „Regisztráció” funkciógombbal történhet. Regisztrált autó az, amelynek regisztrációját az ügyfélszolgálati iroda visszaigazolta.
Regisztráció funkció gomb megnyomása után az ügyfél megkezdheti regisztrációs kérelmének kitöltését. A regisztrációs kérelemben szereplő adattartalom igazodik a forgalmi engedélyben szerepelő adattartalomhoz.

1.

Regisztráció a zöld gombra történő kattintással indítható el

A regisztráció során – a rendszám megadását követően – először az ügyfélnek azt kell kiválasztania, hogy magánszemélyként (természetes személy), vagy jogi személyként (jogi személy, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet) szeretne bérletet vásárolni, ezt követően a magánszemély, illetve a jogi személy (jogi személy, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet) adatait szükséges kitölteni.

 >> Regisztráció <<

 >> Regisztráció <<

A kötelezően kitöltendő mezők csillaggal jelöltek.

2.

Kérjük, hogy a forgalmi engedély alapján válassza ki a járműkategóriát!

A magánszemély, illetve a jogi személy (jogi személy, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet) adatainak kitöltését követően a járműkategória (személygépkocsi, kisteherautó, tehergépkocsi, tisztán elektromos meghajtású gépjármű) kiválasztásának fontosságára szeretnénk felhívni Tisztelt Ügyfeleink figyelmét.

A közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról szóló 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet 17. melléklete rendelkezik a forgalmi engedély tartalmi elemeiről.

A hibrid gépkocsira vonatkozó kedvezményes bérletvásárlási lehetőség 2022. december 10. napjától megszűnik.

2023. január 1-jétől kizárólag a kecskeméti lakó-, vagy tartózkodási hellyel rendelkező magánszemélyek tulajdonában, vagy üzemben tartásában lévő, tisztán elektromos meghajtású, 5E környezetvédelmi besorolású gépjárművek vásárolhatnak 50 %-os kedvezményes bérletet.

Az önkormányzati rendelet 7. § (5) bekezdése értelmében a 3,5 tonna össztömeget és 5 méter hosszúságot meg nem haladó tehergépkocsi (kisteherautó) esetén a parkoló bérlet díja a személygépkocsira vonatkozó parkoló bérlet díjának 150 %-a.

3.

Kérjük, hogy a kiválasztott járműkategóriájának megfelelően válasszon az alábbi bérlettípusok közül!

Választható bérlettípusok

Kattintson a bérlettípusra a további információkért!

Személygépjárműre vonatkozó bérlet igénylése

A gépjármű forgalmi engedélyének „J” pontjában az M1, vagy M1G szerepel; a bérlet az összes fizető várakozási területen történő parkolásra jogosít.

Személygépjármű – 2 utcára szóló bérlet igénylése

A gépjármű forgalmi engedélyének „J” pontjában az M1, vagy M1G szerepel. Az ügyfélnek kell megjelölnie, mely utca, vagy mely 2 egymást keresztező vagy egymással szomszédos utca, vagy mely zóna területe vonatkozásában szeretne bérletet vásárolni.

Lakossági – 2 utcára szóló bérlet igénylése

A gépjármű forgalmi engedélyének „J” pontjában az M1, vagy M1G szerepel. Természetes személy lakóhelyéhez vagy tartózkodási helyéhez legközelebb eső legfeljebb két, egymást keresztező vagy egymással szomszédos utcán, vagy egy zóna területén történő parkolásra jogosító bérlet, amely lakcímenként legfeljebb kettő személygépkocsira adható ki. A regisztráció során az ügyfélnek kell megjelölnie, mely utca, vagy mely 2 egymást keresztező vagy egymással szomszédos utca, vagy mely zóna vonatkozásában szeretne bérletet vásárolni. Ha a természetes személy lakóhelye vagy tartózkodási helye zóna területére esik, úgy a bérlet a zóna területére adható ki.

Kistehergépjármű bérlet igénylése
a gépjármű forgalmi engedélyének „J” pontjában az N1, vagy N1G szerepel; a bérlet az összes fizető várakozási területen történő parkolásra jogosít
Kistehergépjármű – 2 utcára szóló bérlet igénylése

A gépjármű forgalmi engedélyének „J” pontjában az N1, vagy N1G szerepel. Az ügyfélnek kell megjelölnie, mely utca, vagy mely 2 egymást keresztező vagy egymással szomszédos utca, vagy mely zóna területe vonatkozásában szeretne bérletet vásárolni.

Tehergépjármű bérlet igénylése

A gépjármű forgalmi engedélyének „J” pontjában az N2, N2G, N3, vagy N3G szerepel; a bérlet az összes fizető várakozási területen történő parkolásra jogosít.

Tehergépjármű – 2 utcára szóló bérlet igénylése

A gépjármű forgalmi engedélyének „J” pontjában az N2, N2G, N3, vagy N3G szerepel. Az ügyfélnek kell megjelölnie, mely utca, vagy mely 2 egymást keresztező vagy egymással szomszédos utca, vagy mely zóna területe vonatkozásában szeretne bérletet vásárolni.

Tisztán elektromos meghatású gépjármű bérlet igénylése

Kecskeméti lakó-, vagy tartózkodási hellyel rendelkező magánszemélyek tulajdonában, vagy üzemben tartásában lévő, tisztán elektromos meghajtású, 5E környezetvédelmi besorolású gépjárművekre vonatkozó bérlet, amely az összes fizető várakozási területen történő parkolásra jogosít.

Tisztán elektromos meghajtású gépjármű - 2 utcára szóló bérlet igénylése

Kecskeméti lakó-, vagy tartózkodási hellyel rendelkező magánszemélyek tulajdonában, vagy üzemben tartásában lévő, tisztán elektromos meghajtású, 5E környezetvédelmi besorolású gépjárművekre vonatkozó bérlet, amely esetén az ügyfélnek kell megjelölnie, mely utca, vagy mely 2 egymást keresztező vagy egymással szomszédos utca, vagy mely zóna területe vonatkozásában szeretne bérletet vásárolni.

4.

Amennyiben a kiválasztott bérlet utcához, vagy zónához kötött, úgy kötelező megadni az érintett utcá(k), vagy zóna megnevezését.

5.

Mellékletek csatolása – Fájlfeltöltés

A fájlfeltöltés mellett szereplő infoboxban tájékozódhat a feltölthető mellékletek típus (jpg, jpeg, png, pdf, docx, doc) és méret adatairól (méretük egyenként nem haladhatja meg a 5MB-ot). Minden esetben kötelező feltölteni a gépjármű forgalmi engedélye mindkét oldalának teljes másolatát. Lakossági parkoló bérlet esetén a forgalmi engedély mellett a lakcímkártya másolatát is fel kell tölteni. 

Amennyiben magánszemélyként vásárol és igénybe kívánja venni a Kecskemét Kártya kedvezményt, akkor kérjük, hogy csatolja az érvényes Kecskemét Kártyájának másolatát.

6.

„Nem vagyok robot” és Felhasználási feltételek elfogadása

A „nem vagyok robot” és Felhasználási feltételek elfogadása elengedhetetlen a regisztrációs adatok rögzítéséhez.

7.

Regisztrációs adatok rögzítése, véglegesítése

A regisztrációs adatok rögzítéséhez az ügyfélnek a lap alján található Regisztráció gombot kell használnia. A funkció gomb használatával egy adatáttekintő képernyő jelenik meg, melyen ellenőrizhető a berögzített adatok helyessége. Amennyiben az ügyfél javítani kíván a rögzített adatokon, úgy azt a „Módosítás” gomb megnyomásával teheti meg.

A regisztrációs folyamat megszakításakor (Módosítás gomb) a program visszatér a regisztrációs adatok beviteli képernyőjére. A regisztrációs folyamat folytatásakor (Jóváhagyás gomb) a program a regisztrációs adatok Ügyfélszolgálati Iroda felé történő továbbításáról értesíti az ügyfelet.

Sikeres regisztrációs folyamat során kettő e-mail kerül megküldésre Tisztelt Ügyfeleink részére: az első e-mail a regisztrációs kérelem ügyfél általi benyújtásáról, míg a második e-mail a bérlet regisztrációjának jóváhagyásáról szól.

Az első e-mailben a regisztrációs adattartalomról az alábbi e-mail tartalom kerül megküldésre az ügyfél részére, a regisztráció során megadott e-mail címre:

Az esetleges hiánypótlásról a Városrendészet munkatársa legfeljebb 3 munkanapon belül visszajelzést küld az ügyfélnek.

Amennyiben az ügyfél hiánytalanul nyújtotta be regisztráció iránti kérelmét, úgy a második, a regisztráció sikerességéről szóló e-mail megérkezését követően kerülhet sor a kiválasztott bérlet megvásárlására.

A bérlet bankkártyával történő megvásárlására a regisztrációt visszaigazoló e-mail Tisztelt Ügyfeleinkhez történő megérkezését követően – a rendszer frissítése miatt körülbelül 2 óra elteltével – nyílik lehetőség.

Megszakítás