A 2024. évre szóló nyugdíjas bérlet megvásárlásához szükséges regisztráció megkezdődött 2023. november 15-én, szerdán, a Városrendészet ügyfélszolgálati irodájában (Budai utca 2/a.)

A 65 év feletti, kecskeméti lakosok tulajdonában lévő személygépkocsira kiváltható, úgynevezett nyugdíjas bérletek megvásárlásához szükséges, 2023. évre szóló regisztráció törlésre került, mivel az önkormányzati rendelet értelmében a jogosultságot (életkor, lakóhely, vezetői engedély érvényessége, gépjármű típusa és műszaki érvényességi idő, 65 évnél fiatalabb személy nincs a személygépkocsi forgalmi engedélyében üzembentartóként bejegyezve, folyósított nyugdíj összege) évente ellenőrizni kell.

A 2024. évre szóló nyugdíjas bérlet megvásárlásához szükséges regisztráció 2023. november 15-én megkezdődött.

A regisztrációra személyesen, vagy meghatalmazás útján van lehetőség a nyugdíjas bérlet vásárlására jogosult személy eredeti okmányainak bemutatásával az ügyfélszolgálati irodában.

Ügyfélfogadási idő:

hétfő – szerda: 08.oo-15.oo,

csütörtök: 08.oo-18.oo,

péntek: 08.oo-12.oo.

Csupán a regisztráció van személyes megjelenéshez vagy meghatalmazott útján történő ügyintézéshez kötve, a regisztráció jóváhagyását követően december 4. napjától a bérlet megvásárolható bankkártyával a Kecskeméti Városrendészet honlapján (https://eberlet.mininform.hu/kecskemet/site/login) keresztül is.

A nyugdíjas bérlet megvásárlásához szükséges regisztráció során be kell mutatni:

–           a személygépkocsi forgalmi engedélyét,

–           a gépjármű tulajdonosának személyi igazolványát,

–           a gépjármű tulajdonosának lakcímkártyáját,

–           érvényes Kecskemét Kártyáját, amennyiben rendelkezik vele,

–           a gépjármű tulajdonosának érvényes vezetői engedélyét,

–           a folyósító hatóság eredeti határozatát, vagy tájékoztatását az adott évre megállapított nyugdíj összegéről, 

–           a nyugellátási utalvány szelvényét vagy bankszámlakivonatot, mely tartalmazza az utalt nyugdíj összegét.

Amennyiben a forgalmi engedély nem tartalmazza a gépjármű műszaki érvényességi idejét, úgy azt a regisztráció során egyéb dokumentummal igazolni szükséges.

Amennyiben nem a tulajdonos, hanem más, 65 évnél idősebb személy van a forgalmi engedélyben üzembentartóként bejegyezve, úgy a regisztráció során be kell mutatni a gépjármű törzskönyvét, valamint az üzembentartó személyi igazolványát és lakcímkártyáját.

A fent megjelölt dokumentumokat a regisztráció során csak ellenőrzik a Városrendészet ügyintézői, nem készül róluk másolat. Azoknak, akik vonakodnak attól, hogy a bankszámlakivonatukat megmutassák az ügyintézőknek, egy tanács: az otthon kinyomtatott, vagy a banktól beszerzett kivonaton tollal ki lehet törölni azokat a pénzügyi adatokat, amelyeket nem szeretnének megmutatni, mivel csak a jogosultság fennállását, vagyis a folyósított nyugdíj összegét ellenőrzik kollégáink.  

A nyugdíjas bérlet 2023. évben történő megvásárlása esetén a regisztráció során bemutatott határozaton, vagy tájékoztatón, valamint nyugellátási utalvány szelvényén, vagy bankszámlakivonatán szereplő nyugdíj összege nem haladhatja meg a 242.550,- Ft-ot. 2024. január 1-jétől az összeghatár előreláthatóan emelkedni fog, melyről Tisztelt Ügyfeleinket a honlapunkon, a Facebook oldalunkon, valamint a helyi sajtón keresztül tájékoztatjuk.

A nyugdíjas bérletért fizetendő költségtérítés összege 1.000,- Ft/hó, az érvényes Kecskemét Kártyával rendelkező személyek a bérlet árából 10 % kedvezményt kapnak.

2022 decemberében, vagy 2023 januárjában januártól december 31-ig terjedő időtartamra vásárolt, vagyis az éves nyugdíjas bérletek 2024. január 31-ig érvényesek. Azon bérletek, amelyek 6 hónapra, valamint 6 hónapot meghaladó, de 12 hónapot el nem érő időtartamra szólnak, vagyis az úgynevezett féléves bérletek január 15-ig érvényesek. Amennyiben bizonytalan bérlete érvényessége vonatkozásában, a kellemetlenségek elkerülése érdekében kérjük, érdeklődjön mihamarabb ügyfélszolgálatunkon.

A nyugdíjas bérlet magánparkolókban (például: Domus parkoló, Szabadidőközpont parkolója, buszpályaudvar mellett lévő Penny Áruház parkolója) történő díjmentes parkolásra nem jogosít.

December 4. napjától a regisztráció és a bérletvásárlás egyszeri megjelenéssel elintézhető ügyfélszolgálatunkon, azonban a nagyszámú ügyfél miatt az ügyintézés a jelenleginél hosszabb időt vehet igénybe. Az ügyfélszolgálaton történő hosszabb várakozás elkerülése érdekében kérjük Tisztelt Ügyfeleinket, hogy lehetőség szerint mielőbb végezzék el az újra regisztrálást, majd december 4. napjától a honlapunkon keresztül vásárolják meg a 2024. évre szóló bérletüket.

Amennyiben további kérdése merülne fel a regisztráció vonatkozásában, úgy telefonon is kérhet tájékoztatást. A Városrendészet elérhetősége: 76/503-220 – 2-es mellék; +36 20/621-5599.

Megszakítás