Bérletek érvényességi ideje

A második félévre és a 2022. évre vásárolt bérletek – az éves nyugdíjas bérlet kivételével – 2023. január 15. napjáig érvényesek. A 2022-es éves nyugdíjas bérletek 2023. január 31. napjáig érvényesek.


Üzemelési idő, várakozási díj és zónahatárok változása

Az I. díjövezetbe tartozó várakozási területek üzemelési ideje a heti pihenőnapok és munkaszüneti napok kivételével 8 órától 18 óra helyett 20 óráig tart. A II. díjövezetben az üzemelési idő nem változott, azaz 8 órától 18 óráig, míg a II. díjövezetbe tartozó a piacos zóna esetében 6 órától 18 óráig tart.

  1. január 1-jétől az I. díjövezetben a 15 percre szóló várakozási díj 125 Ft, az II. díjövezetben, így a piacos zónában is, 90 Ft.

 

Új zónák jöttek létre és egyes zónák esetében változtak a zónahatárok: Árpádvárosi zóna január 1-jétől elkülönül a Nagykörúton kívüli területtől; az Árpádvárosi zóna kiegészült a Petőfi Sándor utcával és a Batthyány utcával; új zóna került kialakításra a rendőrség épülete környezetében. Díjövezeti és zóna kód szerinti besorolás az alábbi linkre kattintva érhető el:

https://kecskemetivarosrendeszet.hu/parkolas/dijovezetek/

 

Kecskemét Kártya kedvezmény

A költségtérítéses és egyéb bérletet vásárló, Kecskemét Kártyával rendelkező természetes személyek 10 % kedvezményben részesülnek a tulajdonukban, vagy üzemben tartásukban lévő személygépkocsira vonatkozóan.

 

Zöld rendszámos autók parkolása

A zöld rendszámos autók 2022. december 31. napjáig parkolhattak díjmentesen városunkban. 2023. január 1-jétől kizárólag a kecskeméti lakó-, vagy tartózkodási hellyel rendelkező magánszemélyek tulajdonában, vagy üzemben tartásában lévő tisztán elektromos gépjárművek után vásárolhatnak 50 %-os kedvezményes bérletet. A hibrid és a plug-in hybrid gépjárművek parkolási kedvezménye 2023. januártól megszűnt.

 

A nyugdíjas bérlet

A bérlet megvásárlásához be kell mutatni:

  • a személygépkocsi forgalmi engedélyét,
  • a gépjármű tulajdonosának személyi igazolványát,
  • a gépjármű tulajdonosának lakcímkártyáját,
  • érvényes Kecskemét Kártyáját, amennyiben rendelkezik vele,
  • a gépjármű tulajdonosának érvényes vezetői engedélyét,
  • a nyugdíjat folyósító hatóság eredeti határozatát az adott évre megállapított nyugdíj összegéről,
  • a nyugellátási utalvány szelvényét vagy bankszámlakivonatot, mely tartalmazza az utalt nyugdíj összegét. (A 2023. évben folyósított nyugdíj összege nem haladhatja meg a 242.550,- Ft-ot.)

 

Megszakítás