Alig három héttel ezelőtt juttatták haza a Kecskeméti Városrendészet munkatársai Kemalt, az elkóborolt juhászkutyát, ma ismét megmentették egy eb életét. Két napja Kiss Edina kecskeméti lakos posztolt két képet az egyik facebook csoportban, amelyen az látható, hogy kikötöttek egy kutyust a Malomnál. Azóta nem látták a négylábút, ma viszont egy térfigyelő kamerán kiszúrta a városrendészet munkatársa. Az eb ismét hosszabb ideje árválkodott a pórázon, a tűző napon ezúttal a Deák térnél. Az intézménynél dolgozók azonnal intézkedtek és a kutya segítségére siettek.

Csütörtökön 13 óra tájban a térfigyelő kamerákat kémlelő városrendész jelezte a terepen szolgálatot teljesítő munkatársának, hogy egy staffordshire jellegű kutyus már másfél órája ki van kötve a Deák tér egyik padjához. A járőrök a helyszínre siettek és felismerték a kutyát, amelyről két napja Kiss Edina kecskeméti lakos két képet posztolt az egyik facebook csoportban. Akkor is pórázon volt a blöki, a nap szinte folyamatosan érte.

A kamera segítségével vissza tudták keresni azt a férfit, aki kikötötte az ebet. A személyleírás alapján el kezdték kutatni a gazdát a Malom Központban, de nem találták. Ezt követően értesítették az ebrendészetet, melynek munkatársára várás közben felbukkant a kutya tulajdonosa. Igazoltatták a férfit, aki elmondta, hogy a kutyus az övé, és állítólag chippel rendelkezik, azonban oltási könyvet, vagy egyéb más tulajdonjogot igazoló okmányt a helyszínen bemutatni nem tudott.

A férfi azt mondta, hogy azért kötötte ki a négylábút, mert plazmát ment adni a Malomba. Azt is közölte, hogy napokkal ezelőtt helyi lakcíme megszűnt, hajléktalanná vált, így az ebről a továbbiakban nem tud gondoskodni, két napja próbálta is leadni, de mivel fizetni kellett volna érte, így ettől elállt. Holnap pedig Budapestre tervez utazni és nem tudja, hogy mi lesz a kutyus további sorsa.
Mindeközben megérkezett az ebrendészet munkatársa, aki elvitte a négylábút. A gazdája most már biztonságos helyen tudhatja a blökit.

Kapcsolódó cikk: https://hiros.hu/a-varosrendeszek-juttattak-haza-kemalt-a-szokos-juhaszkutyat/

Megszakítás