A térfigyelő kamera buktatta le az illegális szemetelőt

A KIK-FOR Kft. munkatársa szombat délután arról értesítette a Városrendészetet, hogy 10 és 13 óra közötti időtartamban ismeretlen tettesek nagy mennyiségű hulladékot helyeztek el a társaság kezelésében lévő, Mátis Kálmán utca 1. szám alatti ingatlan hulladéktároló edényeiben, valamint a tárolók melletti füves területen.

A közterület-felügyelők soron kívül a helyszínre siettek, átvizsgálták a hulladékot és adatgyűjtésbe kezdtek. Az illegálisan elhelyezett hulladék zömében lakásfelújításból származott: festékes vödrök tömkelege beszáradt festékkel, hígító maradékkal, valamint gipszkarton és egyéb építési hulladék.

Kecskemét Közbiztonságáért Közalapítvány tulajdonában lévő térfigyelő kamerák rögzítették a jogellenes cselekményt, a felvételeken jól látható az elkövetéshez használt gépkocsi útvonala és rendszáma, az elkövetők is felismerhetőek, így az adatgyűjtésnek és a kamerák felvételeinek köszönhetően nem volt nehéz feladat a feltételezett elkövezők beazonosítása.

Az elkövetők megbánták és vállalták tettük következményeit. A hétfői nap folyamán az illegális hulladék tulajdonosa arról tájékoztatta Dr. Német Zsoltot, a Városrendészet intézményvezetőjét, hogy a szemetet elszállította. Az illegálisan elhelyezett hulladék közterületről történő elszállítása azonban nem mentesíti az elkövetőket az általuk elkövetett jogsértés következményeitől, a Városrendészet büntető feljelentést tett a Kecskeméti Rendőrkapitányságon.

Dr. Német Zsolt, a Városrendészet intézményvezetője arra kéri a Tisztelt Lakosságot, hogy segítsék a rendőrség és a városrendészet munkáját, hiszen az illegális hulladékelhelyezések megszüntetése közös érdekünk. Amennyiben illegális hulladéklerakást észlelnek, hívják a Kecskeméti Városrendészetet a 20/621-5599-es számon.

Megszakítás